Надання освітніх послуг з професійного навчання
та підвищення кваліфікації за професіями
«Охоронник», «Охоронець», «Інкасатор»,
та «Інкасатор-водій автотранспортного засобу»

Нам довіряють:

NY Security Day 2012

2012-12-15 14:06

14 грудня 2012 в Києві в рамках заходу NY Security Day 2012 відбулося відкрите професійне ток-шоу «Що загрожує недержавним суб'єктам безпеки?». Організатором заходу виступила медіа-група «Сек'юріті Юей». У дискусії з питань оцінки стану та перспектив розвитку недержавного сектору безпеки брали участь провідні фахівці та професіонали ринку безпеки України. Головними спікерами ток-шоу виступили Василь Крутов, Володимир Косенко, Борис Платкевич, Ігор Місевич, Олег Западнюк та Олександр Бухар та інші.

Пройшло два місяці після вступу в дію Закона України « Про охоронну діяльність», але залишаються неприйнятими дев'ять підзаконних актів, пов'язані з вказаним Законом, які не дають можливості охоронним фірмам користуватися перерахованими в законі правами. Під час свого виступу Володимир Косенко, голова правління Харківської обласної громадської організації «Союз працівників сфери безпеки» з’ясував , що входить в законодавчий «недокомплект». Це :

  1. Наказ МВС «Про затвердження ліцензійних умов на провадження господарської діяльності з охорони власності та громадян».
  2. Наказ МВС «Про порядок контролю за дотриманням ліцензійних умов», тобто як будуть перевіряти охоронні агентства.
  3. Постанова Кабміну «Про порядок придбання, зберігання і використання спеціальних коштів для забезпечення охоронної діяльності».
  4. Постанова Кабміну «Про перелік окремих особливо важливих об'єктів». Цей документ повинен зафіксувати, що конкретно може охороняти тільки Державна служба охорони.
  5. Постанова Кабінету Міністрів «Про умови охорони небезпечних і цінних вантажів».
  6. Наказ МВС «Про обладнанні охоронного транспорту спецзасобами».
  7. Наказ Міністерства освіти про підготовку персоналу охорони.
  8. Наказ Міносвіти «Про затвердження освітніх програм».
  9. Наказ МВС «Про організацію взаємодії з суб'єктами охоронної діяльності».

Без цих документів не можна зрозуміти, чому саме можуть охоронники озброюватися і як повинні обладнати і пофарбувати службові авто, щоб спецзнаки і «мигалки» були, що називається, «за статутом». Неможливо і чітко розділити, що повинні охороняти тільки співробітники ДСО, а до чого можуть бути допущені приватні структури.

Назад